FOTO Britanicii dau iama în baruri înainte de anunţarea noilor măsuri anti-coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

În timp ce premierul Boris Johnson şi autorităţile locale încearcă să cadă de acord asupra noilor restricţii, britanicii se înghesuie în baruri pentru a da ultimele comenzi înainte de tragerea cortinei pentru o perioadă.

„Ultimele comenzi înainte de ora de stingere!”, titrează Daily Mail, referindu-se la numărul mare de britanici ieşiţi în weekend în pofida riscului de infectare cu noul coronavirus.

Luni, premierul britanic Boris Johnson este aşteptat să anunţe noi măsuri anti-coronavirus. Este forţat în acest sens de agravarea răspândirii noului coronavirus, care s-a dublat în ultima săptămână în mai multe regiuni ale Angliei.

Pe lângă închiderea puburilor, noile măsuri ar urma să includă şi amenzi pentru cei care călătoresc între zonele cu risc ridicat de propagare sau cei care încalcă ordinele de autoizolare.

„Creşterea ratei de incidenţă în anumite regiuni semnifică faptul că este foarte probabil că anumite zone să fie supuse unor restricţii mai ample. Guvernul speră să finalizeze aceste modalităţi cât mai curând posibil. Acest calendar este imperativ dacă vrem să ţine sub control propagarea virusului”, a declarat Edward Lister, un consilier al premierului britanic.

Joi, Guvernul Johnson a respins solicitarea renunţării la măsurile de carantină formulată de un grup de aproape 6.000 de oameni de ştiinţă, în mare parte din SUA şi Marea Britanie, motivând că argumentele lor se bazează pe „asumpţia nedemonstrată” a protejării celor mai vulnerabili.

Declaraţia Great Barrington, semnată de peste 7.000 de oameni de ştiinţă şi cadre medicale din toată lumea, pledează pentru o nouă strategie de combatere a COVID-19, prin care tinerii să-şi reia viaţa normală şi munca, în timp ce persoanele în vârstă sau cele vulnerabile în faţa virusului ar avea parte de „protecţie ţintită”.

Purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson a spus că deşi guvernul ia în considerare o gamă largă de opinii ştiinţifice, cum a făcut-o mereu pe parcursul pandemiei, nu o va face de această dată, întrucât „nu e posibil să ne bazăm pe o asumpţie nesusţinută de dovezi” conform căreia putem face o împărţire între cei cu risc scăzut şi ceilalţi.

Marea Britanie a înregistrat sâmbătă 15.166 de cazuri noi de COVID-19, faţă de 13.864 vineri. În total, Marea Britanie s-a confruntat până acum cu 590.844 de cazuri de COVID-19, dintre care 42.760 fatale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite