FOTO Atacul de la Burgas, comis cu trei kilograme de explozibil TNT  

FOTO Atacul de la Burgas, comis cu trei kilograme de explozibil TNT  

Rămășițele autobuzului ars în urma atacului terorist de pe aeroportul stațiunii bulgare Burgas FOTO: Mediafax/AFP

Atacul de la Burgas împotriva turiștilor israelieni a fost săvârșit cu trei kilograme de trotil (TNT), explozibil utilizat în ingineria militară precum şi de diferite mişcări teroriste.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul de Interne al Bulgariei,  Ţvetan Ţvetanov, a anunțat, vineri seară, că atentatul sinucigaș de pe aeroportul stațiunii Burgas, petrecut miercuri, a fost comis cu trei kilograme de explozibil fabricat cu trinitrotoluen (TNT).

„Este vorba de trotil, vorbim de o cantitate de trei kilograme. Începând de aici, analiza continuă”, mai ales în ceea ce priveşte originea explozibilului, a declarat ministrul de Interne, potrivit postului de televiziune publică BNT.

Trotilul este un explozibil fabricat cu trinitrotoluen (TNT), utilizat des în ingineria militară, dar și de diferite mişcări teroriste. Pentru a determina natura explozibilului utilizat în atentatul de la Burgas, anchetatorii bulgari au fost asistaţi de un expert american în explozibili care face parte din echipa Interpol, organizaţia internaţională de poliţie.

Atentatul petrecut miercuri, soldat cu moartea a cinci israelieni, a șoferului bulgar care urma să conducă autobuzul cu turiști și a autorului sinucigaș, a fost atribuit grupării libaneze Hezbollah, care ar fi fost susținută de regimul de la Teheran.

Oficialii israelieni sunt ferm convinși că șiiți din Hezbollah și iranienii se află în spatele atentatului de pe aeroportul din Burgas, cu atât mai mult cu cât surse din ministerul Apărării de la Tel Aviv au declarat că, de-a lungul ultimului an, au fost dejucate alte 20 de tentative de atentate teroriste.


FOTO: Mediafax/AFP

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările