FOTO Cum arată interiorul Vaticanului – casa celui mai puternic lider religios din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu cinci ani în urmă, Papa Francisc devenea cel de-al 266-lea papă al Bisericii Romano-Catolice şi liderul celor 1.29 miliarde de adepţi. Într-o galerie foto impresionantă, Business Insider prezintă interiorul Vaticanului, locul în care se găsesc cele mai uimitoare opere de artă din lume.

Papa a trăit în ultimii cinci ani în interiorul zidurilor Vaticanului, pe Sfântul Scaun, care este aşezat pe malul vestic al Râului Tiber din Roma, Italia. Se spune despre acest loc că ar evoca reverenţă şi putere spirituală, având în spate o istorie care se întinde pe mii de ani.

Mai jos găsiţi câteva fotografii cu o privire în interiorul zidurilor de la Vatican.

Înconjurat în întregime de oraşul italian Roma, Vaticanul este cel mai mic stat din lume, cuprinzând în total aproximativ 100 de hectare. Totuşi, în interior se află unele dintre cele mai renumite localuri religioase şi culturale din lume.

Imagine indisponibilă

Primul lucru pe care îl văd vizitatorii atunci când intră în Vatican este uriaşa piaţă Sf. Petru. Aceasta este înconjurată de coloane romane, iar în centru are un obelisc gigantic adus din Egipt de către împăratul roman Caligula. Tot aici, credincioşii se adună pentru a-l auzi pe Papă vorbind de la balconul său.

Imagine indisponibilă

În centrul Vaticanului se regăseşte Bazilica Sf. Petru, care se înalţă deasupra pieţei. Finalizarea acesteia a durat 120 de ani şi a fost construită pe Dealul Vatican, acolo unde se spune că împăratul roman Nero l-a executat pe Sfântul Petru. În interior se regăsesc lucrări ale pictorilor şi sculptorilor de renume mondial.

Imagine indisponibilă

Deasupra domului bazilicii al cărui design interior a fost proiectat de către Michelangelo, se poate vedea o vedere de ansamblu a Romei precum şi o imagine a Grădinii Vaticanului. Întinsă pe 57 de hectare, aceasta din urmă reprezintă zona privată de relaxare a Papei, constituind peste jumătate din suprafaţa efectivă a Vaticanului.

Imagine indisponibilă

Dincolo de grădină se găsesc şi Palatele Vaticanului - o reţea de clădiri conectate care conţine peste 1.000 de camere. Pline de capele, clădiri guvernamentale şi apartamente, Palatele servesc şi ca loc de reşedinţă pentru Papă încă de la sfârşitul secolului XIV.

Imagine indisponibilă

Parte din palate face parte şi Muzeul Vaticanului, care se întinde pe o suprafaţă de 14 kilometri. Unii spun că dacă ai sta câte un minut să te uiţi la fiecare piesă din muzeu, ai petrece patru ani în clădire până să vezi toate exponatele.

Imagine indisponibilă

Coroana muzeului o reprezintă Capela Sixtină, care găzduieşte câteva dintre cele mai mari lucrări ale lui Michelangelo. Împreună cu alţi câţiva artişti renascientişti, acesta a lucrat peste 60 de ani pentru a perfecţiona piesele din interior. Totodată, Capela Sixtină reprezintă şi locul unde cardinalii votează cine va fi următorul papă. După ce este stabilit un consens, coşul capelei va fi străbătut de un fum alb.

Imagine indisponibilă

   

Lângă capelă se află Palatul Apostolic, în librăria căruia adesea sunt primiţi demnitarii străini. Cunoscută şi ca cea mai mică armată din lume, Garda Elveţiană patrulează îndeaproape holurile palatului. Formată iniţial în 1506 din soldaţi mercenari ai Sfântului Scaun, garda încă umblă cu uniforme aproape neschimbate.

Imagine indisponibilă

Papa Francisc iese adesea în public să se distreze.

Imagine indisponibilă
Papa Francisc îl ascultă pe un tânăr credincios în timpul Jubileului Tineretului în Piaţa San Pietro din Vatican Suveranul pontif le-a făcut o surpriză tinerilor care au avut astfel neaşteptata ocazie de a-şi mărturisi păcatele Papei FOTO AP

Apusul soarelui asupra Vaticanului.

Imagine indisponibilă
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite