FOTO „Îndrăgostiţii din Modena”. Cele două schelete descoperite ţinându-se de mână aparţin unor bărbaţi

FOTO „Îndrăgostiţii
din Modena”. Cele două schelete descoperite ţinându-se de mână aparţin unor bărbaţi

Cercetătorii au descoperit că cele două schelete cunoscute ca „Îndrăgostiţii din Modena”, pentru că au fost descoperite ţinându-se de mână, erau ale unor bărbaţi, potrivit BBC News.

Cercetătorii nu au putut determina sexul scheletelor atunci când au fost descoperite în 2009, pentru că nu erau bine conservate. Însă datorită unei tehnici noi recente, sexul a putut fi determinat.
 
Natura relaţiei dintre scheletele care datează din perioada secolelor 4-6 e.n. rămâne un mister. Cercetătorii spun că cei doi bărbaţi adulţi au fost îngropaţi intenţionat ţinându-se de mână.
 
Printre sugestiile care ar explica relaţia dintre cei doi se numără posibilitatea ca aceştia să fi fost fraţi, veri sau soldaţi care au murit împreună în timpul unei bătălii, a declarat cercetătorul italian Federico Lugli pentru site-ul de ştiri Rai. Specialiştii iau în considerare ca locul îngropării lor să fi fost un cimitir de război. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: