Fostul vicecancelar al Austriei a depus o plângere împotriva a „trei complici“ în scandalul Ibiza

Fostul vicecancelar al Austriei a depus o plângere împotriva a „trei complici“ în scandalul Ibiza

Heinz-Christian Strache FOTO EPA-EFE

Fostul vicecancelar austriac Heinz-Christian Strache a depus o plângere împotriva a trei persoane, suspectându-le că sunt implicate în provocarea scandalului care l-a compromis cu câteva zile înainte de alegerile europarlamentare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Heinz-Christian Strache, în vârstă de 49 de ani, a fost nevoit să demisioneze sâmbăta trecută din funcţiile de vicecancelar şi preşedinte al FPÖ, partidul de extremă dreapta care a guvernat până luni în Austria alături de ÖVP-ul (conservator, n. red.) cancelarului Sebastian Kurz. El a căzut victimă într-o  operaţiune de discreditare. Într-un filmuleţ difuzat vinerea trecută, Strache apare promiţând contracte publice unei presupuse nepoate a unui oligarh rus în schimbul unui sprijin financiar. Filmuleţul a fost făcut în secret într-o vilă din Ibiza, în vara anului 2017, cu câteva luni înainte de precedentul scrutin legislativ din Austria.

Acum Strache vrea să afle cine se află în spatele compromiterii lui şi prăbuşirii coaliţiei de guvernământ din Austria. El suspectează trei persoane.

Într-o plângere depusă vineri, fostul lider al FPO consideră că cei „trei complici“ au acţionat în scopul de a cauza „maximum de pierderi“.

Autorităţile austriece au deschis o anchetă în acest caz.

Potrivit presei austriece, întâlnirea din Ibiza a fost intermediată de un avocat din Viena. Presupusa nepoată a oligarhului rus menţionat în timpul discuţiei, miliardarul Igor Makarov, a fost însoţită pe insula spaniolă din Mediterana de către un detectiv particular din München de origine austriacă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: