Fostul şef al F1, Bernie Ecclestone, afirmaţii controversate: „Putin este o persoană de primă clasă şi sensibilă pentru care aş încasa un glonţ” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Bernie Ecclestone, fostul proprietar şi administrator al drepturilor comerciale ale Formulei 1, a declarat că ar „încasa un glonţ” pentru preşedintele Vladimir Putin, despre care consideră că „face ceea ce este corect” în războiul său din Ucraina, relatează Daily Mail.

Într-un interviu acordat pentru Good Morning Britain, Ecclestone, în vârstă de 91 de ani, l-a descris pe Vladimir Putin drept „o persoană de primă clasă şi sensibilă pentru care aş încasa un glonţ”, potrivit Daily Mail.

Declaraţiile fostului proprietar şi administrator al drepturilor comerciale ale Formulei 1 vin după bombardamentul armatei ruse asupra unui mall din Kremenciuk, care a avut loc în această săptămână, fiind catalogat de liderii occidentali drept crimă de război. 

Cu toate acestea, Ecclestone a afirmat că astfel de pierderi de vieţi umane „nu au fost intenţionate”, cu toate că zeci de mii de civili au murit din cauza atacurilor armatei Federaţiei Ruse. 

Totodată, britanicul l-a lăudat pe Vladimir Putin şi l-a atacat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, accentuând că invazia „s-ar fi putut termina altfel” dacă Zelenski „ar fi vorbit cu Putin”. 

„Ceea ce face el (n.r. – Vladimir Putin) este ceva ce a crezut că este lucrul corect pentru Rusia. Din păcate, ca mulţi oameni de afaceri, cu siguranţă ca şi mine, facem greşeli din când în când, şi când ai greşit trebuie să faci tot ce-ţi stă în putinţă pentru a scăpa”, a declarat Bernie Ecclestone. 

 „Cred că dacă ar fi fost desfăşurat corect – mă refer la cealaltă persoană din Ucraina. Înţeleg că a fost un comediant şi pare că vrea să continue acea profesie. Cred că dacă s-ar fi gândit, ar fi făcut un efort să vorbească cu Putin, care este o persoană sensibilă şi l-ar fi ascultat şi probabil ar fi făcut ceva în legătură cu asta”, a mai adăugat Ecclestone. 

Ecclestone îl admiră de mai multă vreme pe preşedintele rus. Mai mult decât atât, cei doi au fost văzuţi împreună la evenimente sportive, de cele mai multe ori conversând sau râzând. Cei doi ar fi prieteni de la introducerea Marelui Premiu de Formula 1 al Rusiei în anul 2014. 

De asemenea, Bernie Ecclestone a fost reţinut, în urmă cu o lună, în Brazilia pentru port ilegal de armă, înainte de a se îmbarca într-un avion privat către Elveţia. Miliardarul a plătit cauţiunea şi a fost lăsat să plece. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite