13 ani de închisoare pentru fostul preşedinte pro-rus al Ucrainei, Viktor Ianukovici, găsit vinovat de trădare

13 ani de închisoare pentru fostul preşedinte pro-rus al Ucrainei, Viktor Ianukovici, găsit vinovat de trădare

Viktor Ianukovici, fostul preşedinte al Ucrainei

Un tribunal din Kiev l-a condamnat joi pe fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici la 13 ani de închisoare pentru "înaltă trădare", la capătul unui proces în contumacie, scrie AFP.

 
"Tribunalul a decis să-l recunoască vinovat" pe Ianukovici, refugiat în Rusia din 2014, şi să-l "condamne la o pedeapsă de 13 ani de închisoare", a declarat judecătorul Vladislav Deviatko.
 
Ianukovici a fugit din Ucraina în 2014, în toiul unor manifestaţii, reprimate în sânge, prin care ucraineni îi cereau să semneze un acord de asociere cu Uniunea Europeană.
 
El a apărut ulterior în Rusia.
 
Fostul şef de stat este judecat în absenţă cu privire la acuzaţii de trădare, complicitate într-un război împotriva Ucrainei şi acţiuni premeditate în vederea modificării frontierei Ucrainei
 
Tribunalul care-l judecă, la Kiev, l-a găsit joi vinovat de trădare şi urmează să se pronunţe ulterior cu privire la celelalte acuzaţii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: