Fostul preşedinte ceh Vaclav Klaus a lansat o petiţie împotriva imigraţiei

Fostul preşedinte ceh Vaclav Klaus a lansat o petiţie împotriva imigraţiei

Fostul preşedinte ceh Vaclav Klaus

Fostul preşedinte ceh Vaclav Klaus, cunoscut pentru poziţia sa eurosceptică, a lansat o petiţie „Împotriva Imigraţiei“ în care cataloghează „imigraţia în masă o ameninţare fundamentală la adresa stabilităţii Europei şi statelor membre UE“, relatează AP în pagina electronică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Klaus, în vârstă de 74 de ani, îndeamnă Guvernul ceh să recurgă la toate mijloacele posibile, inclusiv la poliţie şi armată, pentru a proteja frontierele ţării şi a respinge orice planuri ale Uniunii Europene (UE) de a introduce un sistem de cote în vederea distribuirii imigranţilor între cele 28 de state membre.

El a denunţat ca „inacceptabile“ presiunile pe care, în opinia sa, Germania şi Franţa le exercită asupra altor state membre UE în această privinţă.

Pe de altă parte, Vera Caslavska, o fostă stea a atletismului ceh medaliată în şapte rânduri la Jocurile Olimpice, a publicat un apel public în care le cere cehilor să ajute imigranţii şi refugiaţii. Caslavska subliniază că europenii şi-ar pierde demnitatea umană dacă ar refuza să-i ajute.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările