Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, a ajuns în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silvio Berlusconi, fost premieri al Italiei, a fost preluat de o ambulanţă şi transportat marţi dimineaţă la spitalul San Raffaele din Milano, au anunţat surse din anturajul său.

„Silvio Berlusconi, a fost transportat la San Raffaele în această dimineaţă pentru a trata o colică renală acută”, a declarat sursa, menţionând că fostul prim-ministru va fi prezent la un eveniment al partidului Forza Italia, pe care îl conduce,  a informat cotidianul Corriere della Serra.

Momentan nu există mai multe informaţii despre starea fostului premier, în vârstă de 82 de ani.

Fostul prim-ministru al Italiei a fost supus controalelor de rutină la începutul acestui an, însă nu au existat rapoarte privind probleme de sănătate.

Acum aproape trei ani, Berlusconi a avut o intervenţie chirurgicală pe cord deschis de patru ore pentru a înlocui o supapă aortică defectă după ce a suferit un caz sever de insuficienţă cardiacă. El a fost internat la acelaşi spital San Raffaele din Milano, la 5 iunie, după ce medicul său a avertizat că "risca să moară".

Silvio Berlusconi a îndeplinit funcţia de prim-ministru al Italiei între anii 1994-1995, 2001-2006 şi 2008-2011.

Fostul premier italian Silvio Berlusconi este anchetat pentru presupuse fapte de corupţie într-un caz privind participaţia holdingului său Fininvest la Banca Mediolanum, care se ocupă de administrarea de active, a declarat vineri o sursă judiciară, potrivit Reuters.

În 2014, Fininvest, care deţine 30% din Mediolanum, a fost obligată de către Banca Italiei să vândă peste 20% deoarece lui Berlusconi nu i s-a mai permis să deţină mai mult de 10% dintr-o companie financiară după ce a fost condamnat pentru fraudă fiscală.

O curte de apel italiană a aprobat ulterior solicitarea Fininvest de a anula vânzarea participaţiei. Procurorii din Roma susţin însă că decizia din 2016 a unei instanţe administrative de top a fost aranjată.

Începând cu anul 2013, fostul prim-ministru al Italiei a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru acuzaţii de fraudă fiscală, dintre care trei au fost graţieţi în mod automat, în timp ce restul de 12 luni au fost înlocuite cu muncă în folosul comunităţii din cauza vârstei înaintate a politicianului.

Această condamnare l-a împiedicat să candideze la funcţia publică timp de şase ani - o decizie care a fost anulată de un tribunal din Milano în mai 2018.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite