Fostul premier ceh, oficial liber să îşi continue relaţia cu amanta care îi spiona soţia

Fostul premier ceh, oficial liber să îşi continue relaţia cu amanta care îi spiona soţia

Fostul premier ceh, Petr Necas

Fostul premier ceh, Petr Necas a obţinut astăzi divorţul de soţia sa, după ce a fost revocat din funcţie în urma scandalului de mită şi spionaj provocat de soţia sa şi secretarul cabinetului său.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „Mariajul a fost desfăcut. Cele două părţi au dreptul de a intenta un recurs“, a declarat Michael Kvet, purtătorul de cuvânt al instanţei unde a avut loc acţiunea de divorţ.

Fostul prim-ministru, un catolic în vârstă de 48 de ani, a declarat în ianuarie că s-a separat de soţia sa, Radka Necasova, după un mariaj de 25 de ani. Cei doi au împreună doi băieţi şi două fete.

Necas a fost nevoit să demisioneze în luna iunie, după ce şeful cabinetului său şi amanta sa, Jana Nagyova, de 49 de ani, au fost acuzaţi de luare de mită şi abuz de putere.

Poliţia a declarat că Nagyova le-ar fi cerut unor ofiţeri de informaţii din Armată să o urmărească pe soţia premierului.

Premierul Necas a recunoscut povestea de dragoste luna trecută, spunând că „este o relaţie serioasă şi îi văd în mod clar viitorul“.

El a venit să o întâmpine pe amanta sa, Jana Nagyova, în faţa închisorii de unde aceasta a fost eliberată luna trecută.

Scandalul a declanşat o criză politică în Cehia, un stat european încă afectat de recesiune. Coaliţia de centru-dreapta a premierului Necas a fost înlocuită pe 10 iulie de un cabinet ministerial tehnocrat, condus de economistul de stânga, Jiri Rusnok.

Cabinetul aşteaptă votul de încredere al parlamentului miercuri, însă analiştii susţin că sunt puţine şanse să îl obţină.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: