Fostul ofiţer GRU Serghei Skripal şi fiica lui, otrăviţi cu Noviciok în Marea Britanie, s-au mutat în Noua Zeelandă

Fostul ofiţer GRU Serghei Skripal şi fiica lui, otrăviţi cu Noviciok în Marea Britanie, s-au mutat în Noua Zeelandă

Serghei şi Iulia Skripal

Fostul ofiţer al serviciilor speciale ruse (GRU) Serghei Skripal, condamnat în Rusia pentru spionaj în favoarea Marii Britanii, şi fiica acestuia, Iulia, s-au mutat în Noua Zeelandă şi trăiesc acolo având identităţi noi, informează, duminică, publicaţia The Sunday Times, citând o sursă înaltă din Guvernul Marii Britanii.

 
Potrivit afirmaţiilor acesteia, pentru ambii au fost create noi biografii şi au fost întocmite toate documentele necesare. Cei doi au primit, de asemenea, "un sprijin pentru a începe o nouă viaţă". În anul 2019, mass-media britanice au anunţat că tatăl şi fiica Skripal ar putea fi transferaţi într-una din ţările membre Alianţei de informaţii "Five Eyes". Pe lângă Marea Britanie, din această alianţă mai fac parte Australia, Canada, Noua Zeelandă şi SUA. Iar anterior acesteia, The Sunday Times a scris că serviciul britanic de informaţii analizează cu CIA (Agenţia Centrală de Informaţii) posibilitatea trimiterii celor doi Skripal în SUA.
 
Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost otrăviţi la data de 4 martie 2018, în Salisbury (Anglia). Agentul toxic utilizat a fost identificat atât de surse oficiale britanice, cât şi de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice drept o neurotoxină din familia noviciok.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările