Fostul ambasador britanic făcut „prost“ de către Donald Trump a devenit lord

Fostul ambasador britanic făcut „prost“ de către Donald Trump a devenit lord

Sir Kim Darroch FOTO AFP

Fostul ambasador britanic în Statele Unite, pe care preşedintele Donald Trump l-a catalogat drept un „tip foarte prost“ şi care a fost nevoit să demisioneze, a devenit marţi membru al Camerei Lorzilor, la recomandarea fostului premier Theresa May, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kim Darroch, un diplomat de carieră, a fost înnobilat şi făcut lord pe viaţă, o recompensă onorifică pe care i-a acordat-o Theresa May la finalul mandatului său la conducerea Guvernului, în iulie.

El s-a aflat în centrul unei polemici aprige, în urma publicării în presă a unor note diplomatice prea puţin măgulitoare la adresa locatarului Casei Albe.

În urma acestor divulgări, Trump a dat asigurări că nu va mai avea „niciun contact“ cu Kim Darroch.

Diplomatul de rang înalt a sfârşit prin a demisiona, însă nu fără să fi obţinut susţinerea Theresei May.

În calitate de lord pe viaţă, Kim Darroch are dreptul să facă parte şi să voteze în Camera superioară a Parlamentului britanic.

Londra a deschis o anchetă cu scopul de a găsi responsabilul sau responsabilii care au permis publicarea de către săptămânalul „Mail on Sunday“ a unor rapoarte confidenţiale transmise de către Kim Darroch, în care îl cataloga pe locatarul casei Albe drept „instabil“ şi „incompetent“.

Ambasadorul a prezentat, de asemenea, administraţia americană drept „unică în disfuncţionalitatea sa“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: