Foşti miniştri europeni denunţă planul de pace al lui Trump privind conflictul israeliano-palestinian

Foşti miniştri
europeni denunţă planul de pace al lui Trump privind conflictul
israeliano-palestinian

Donald Trump si premierul israelian Benjamin Netanyahu

Foşti politicieni europeni de top au condamnat politica unilaterală a administraţiei Trump privind conflictul israeliano-palestinian şi au cerut Europei, printr-o scrisoare, să respingă orice plan de pace american pentru Orientul Mijlociu, care ar fi nedrept faţă de palestinieni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scrisoarea, trimisă mai multor publicaţii europene, Uniunii Europene şi guvernelor europene, a fost semnată de către 37 de foşti înalţi oficiali, printre care şi 25 de foşti miniştri de Externe, şase foşti prim-miniştri şi doi foşti secretari generali NATO.
 
Printre semnatari se numără şi fostul premier român şi comisar european Dacian Cioloş.
 
„Este vremea ca Europa să susţină parametrii noştri principiali pentru pace în Israel-Palestina“, se arată în scrisoare, oficialii făcând apel pentru o soluţie viabilă de două state, în care statul Israel şi statul Palestina să poată convieţui.
 
În document se precizează că Europa ar trebui să respingă orice plan care nu creează un stat palestinian alături de Israel, cu Ierusalimul drept capitală pentru ambele ţări.
 
„Din păcate, administraţia actuală americană s-a îndepărtat de politica îndelungată a Statelor Unite“, se mai menţionează în scrisoare.
 
De când a preluat mandatul de preşedinte şi în contextul aprecierii venite din partea guvernului israelian, Trump a luat măsuri care sunt privite atât ca o pedeapsă la adresa palestinienilor şi care de asemenea, împiedică viabilitatea unui stat palestinian.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: