Forţele armate suedeze susţin că un avion rus a încălcat spaţiul aerian al regatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock / Forţele Aeriene Suedeze au reacţionat la încălcarea spaţiului aerian al Regatului.
Foto: Shutterstock / Forţele Aeriene Suedeze au reacţionat la încălcarea spaţiului aerian al Regatului.

În noaptea de 29 aprilie, un avion rusesc cu elice de tip An-30 a fost la est de Bornholm, apoi a zburat către teritoriul suedez, apoi a părăsit zona, au spus Forţele Armate ale Regatului.

Forţele armate suedeze au emis sâmbătă o declaraţie conform căreia un avion rusesc An-30 a încălcat pentru scurt timp spaţiul aerian al regatului, vineri seara, la sud de provincia Blekinge.

"O aeronavă rusă cu elice de tip An-30 a încălcat spaţiul aerian suedez vineri seară. Aeronava se afla la est de Bornholm şi apoi a zburat către teritoriul suedez. Aeronava a încălcat spaţiul aerian suedez pentru o scurtă perioadă de timp şi apoi a părăsit zona", s-a arătat într-un comunicat de presă al Forţelor Armate Regale Suedeze.

Luptătorii suedezi au urmărit ce se întâmpla şi au fotografiat avionul, explică Forţele Armate.

La rândul său, ministrul suedez de externe, Ann Linde a spus că „este inacceptabil ca Rusia să încalce spaţiul aerian suedez”. „Integritatea teritorială a Suediei trebuie întotdeauna respectată”, a scris ea pe Twitter.

Anterior, Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a declarat în mod repetat că toate zborurile de aeronave ale Forţelor Aerospaţiale ale Rusiei sunt efectuate în strictă conformitate cu regulile internaţionale de utilizare a spaţiului aerian.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite