Forţele Aeriene Americane au trimis un avion de recunoaştere în Polonia

Forţele Aeriene Americane au trimis
un avion de recunoaştere în Polonia

EC-130H Compass Call Captură YouTube

Un avion de recunoaştere EC-130H Compass Call a fost trimis din Arizona în Europa, la baza Krzesiny, în vestul Poloniei, pentru exerciţii comune americano-poloneze, a anunţat Comandamentul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite în Europa (USAFE).

Ştiri pe aceeaşi temă

„Un EC-130H Compass Call, aviatori şi echipamente au sosit la baza aeriană Krzesiny, în Polonia, pentru a lua parte la antrenamente împreună cu alte avioane americane şi Forţele Aeriene Poloneze în cadrul unor acorduri militare în vigoare. Forţele Aeriene americane şi poloneze vor efectua exerciţii axate pe menţinerea disponibilităţii operaţionale comune şi ameliorării interoperabilităţii“, anunţă USAFE într-un comunicat.

În Polonia, EC-130H şi echipajul său s-au alăturat unor avioane de vânătoare F-16C Fighting Falcon, trimise recent de la baza aeriană Spangdahlem din Germania, potrivit comunicatului.

​Lockheed EC-130H Compass Call este o versiune modificată a avionului C-130 Hercules. Poate fi folosit la colectarea  de informaţii, atacarea echipamentelor electronice ale inamicului şi ca post de comandament în aer.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: