Germania şi Italia sunt statele UE cu cel mai ridicat număr al reclamaţiilor privind fraude cu fonduri europene

Germania şi Italia sunt statele UE cu cel mai ridicat număr al reclamaţiilor privind fraude cu fonduri europene

Germania se află pe primul loc după numărul de sesizări privind fraudele cu fonduri europene

Cel mai ridicat număr de reclamaţii şi sesizări care vizează fraude şi alte nereguli cu fonduri europene au vizat Germania şi Italia, a declarat marţi Giovanni Kessler, directorul general al Oficiului European de Luptă Anti-Fraudă (OLAF).

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul reclamaţiilor primite de Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă în 2012 a crescut cu 30% faţă de anul anterior, ajungând la un nou record istoric de peste 1.300 de sesizări făcute atât de cetăţeni privaţi, cât şi de autorităţi naţionale, a declarat Giovanni Kessler, director-general al OLAF. 

Pe primele locuri în ceea ce priveşte numărul de reclamaţii se regăsesc Germania şi Italia, „supecţii obişnuiţi”, a punctat Kessler. În aceste două state, numărul sesizărilor este în mod tradiţional mai ridicat. „Este bine să fii fruntaş într-un astfel de clasament”, a spus Kessler. 

„Nu toate aceste reclamaţii duc la demararea unei anchete penale, dar este un indicator bun faptul că numărul sesizărilor creşte. Asta arată că lumea, cetăţenii şi autorităţile deopotrivă, sunt dornice să combată infracţiunile legate de fraude cu fonduri europene”, a continuat oficialul european. 

Pe 23 mai, OLAF va publica bilanţul complet de activitate pe 2012. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările