"Financial Times": ultimele avertismente

Bulgaria si Romania primesc ultimele avertismente potrivit carora vor putea adera la UE numai daca vor continua implementarea reformelor, scrie "Financial Times" in editia sa de ieri. Comisia

Bulgaria si Romania primesc ultimele avertismente potrivit carora vor putea adera la UE numai daca vor continua implementarea reformelor, scrie "Financial Times" in editia sa de ieri. Comisia Europeana si-a manifestat ingrijorarea in legatura cu masurile de imbunatatire a legislatiei in domenii cum ar fi procedurile de arest preventiv, precum si privitoare la lupta impotriva crimei organizate si coruptiei. Alte domenii ce vor fi abordate sunt agricultura, protectia mediului si controlul frontierelor. Extinderea UE in sine este tot mai controversata din cauza esecului referendumurilor din Franta si Olanda cu privire la constitutia europeana, precum si ca urmare a deschiderii negocierilor de aderare cu Turcia, noteaza in continuare publicatia britanica. UE a semnat deja tratatul de aderare a Bulgariei si Romaniei, dar documentele contin "clauze de salvgardare" - mai usor de actionat, potrivit ,Financial Times", in cazul Romaniei - care ar putea amana aderarea fiecareia din cele doua tari pana in 2008.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările