Felicitări, Maia Sandu, dar când denunţi teza Moldovei suverane? Când facem Unirea?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Felicitări Maia Sandu. Mai ales felicitări basarabenilor din toată lumea care s-au mobilizat la vot. Sper să le urmăm exemplul în decembrie. Avem şi noi Dodonii noştri de alungat.

Votul a fost masiv negativ. Trebuie să fie bine înţeles acest lucru. Maia a beneficiat de mult sprijin care era pentru o idee frumoasă de Basarabia de acasă, pământ românesc şi nu rusesc. Trebuie să merite acest vot. Are mult de lucru pentru asta.

În campanie a mers pe mijlocul tuturor drumurilor. Astăzi trebuie să anunţe clar pe ce cale o apucă. Spre Est sau spre România. Nu există altă cale.

În campanie s-a ferit să vorbească despre Unire. Să nu supere o parte a electoratului. Să sperăm că acesta a fost motivul. Acum a dispărut.

Este preşedinte, mai mult nu puteau face cetăţenii pentru dânsa. Diaspora a reprezentat 16% din voturi, foarte mult.

Frumoasele cozi la vot ne spun, încă o dată, că Basarabia este România.

Astăzi trebuie să anunţe o agendă unionistă clară. Să denunţe statul artificial pe care îl va conduce. Nu există popor moldovenesc, această minciună sovietică trebuie să dispară. Altfel totul este în zadar.

Dacă astăzi va continua cu teza Moldovei suverane, care vrea bani, fără multe condiţii, de la UE şi de la România, ca să nu meargă la Rusia, bucuria de acum se va întoarce împotriva ei. Fantezia ”echilibrului geopolitic” planetar cu epicentrul în Republica Moldova trebuie dată uitarii. Marele risc este ca Maia Sandu să devină un nou Emil Constantinescu, întrucât entuziasmul nu poate ţine locul unor acţiuni durabile şi curajoase.

Frumoasele cozi la vot ne spun, încă o dată, că Basarabia este România. Felicitări fraţilor basarabeni şi curaj şi înţelepciune pentru noua lor preşedintă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite