Fântânile Palatului Buckingham, vandalizate. Mai mulţi activişti au stropit zidurile cu „sânge” şi au scandat împotriva reginei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatul Buckingham vandalizat FOTO Twitter Animal Rebellion

Mai mulţi activişti care luptă împotriva schimbărilor climatice, dar şi pentru protecţia animalelor au vandalizat în după-amiaza zilei de joi fântânile din faţa Palatului Buckingham.

Activiştii din cadrul mişcării „Rebeliunea Animalelor” au fost arestaţi după ce au vopsit fântânile de la Palatul Buckingham, folosind vopsea roşie, în semn de protest împotriva utilizării terenurilor familiei regale pentru vânătoare, transmite The Independent. „Un număr de activişti au vandalizat apa Victoria Memorial în faţa Palatului Buckingham. Suntem la faţa locului şi s-au făcut arestări.”, au declarat poliţiştii.

GALERIE FOTO

În ultimele două săptămâni, „Rebeliunea Animalelor” a organizat proteste masive împotriva schimbărilor climatice din Londra. Evenimentele vin pe fondul unor dezvăluiri recente în presă, care arată că avocaţii reginei ar fi făcut lobby în secret miniştrilor scoţieni pentru a schimba un proiect de lege care să scutească terenurile coroanei de o iniţiativă de reducere a emisiilor de carbon.

„Moşia coroanei este cel mai mare proprietar de terenuri din Marea Britanie şi aleg să folosească acest teren pentru exploatarea şi vânătoarea animalelor, care nu numai că ne decimează mediul, ci cauzează moartea a milioane de vieţi in fiecare an. Este timpul pentru un nou sistem bazat pe dreptate şi compasiune”, a declarat Harley McDonald-Eckersall, purtător de cuvânt pentru „Rebeliunea Animalelor”.

Palatul Buckingham vandalizat FOTO Twitter Animal Rebellion

„Rebeliunea Animalelor” şi alte grupuri care scandează pentru drepturile animalelor au vizat casa regală şi în trecut din cauza sprijinului lor pentru vânătoare, curse ilgale şi comerţul cu blănuri.

„Terenurile coroanei ar trebui utilizate pentru a creşte producţia dealimente sănătoase şi hrănitoare şi pentru a oferi case animalelor. Solicităm reginei să pună capăt ocupării acestor terenuri în scopuri care conduc la schimbări climatice şi ecologice, dar şi la moartea animalelor”, a adăugat McDonald-Eckersall.

În iulie, şapte activişti ai „Rebeliunii Animalelor” au fost arestaţi după ce protestatarii au baricadat o fabrică McDonald's. Protestatarii au scandal în locaţia din Scunthorpe mai mult de 48 de ore, împiedicând preluarea produselor din interiorul fabricii, în încercarea de a-l determina pe gigantul fast-food să treacă la un „meniu alimentar pe bază de plante până în 2025. Zeci de activişti au blocat accesul folosind camioane, corturi şi structuri din bambus pentru a opri fabrica să distribuie burgeri.

Palatul Buckingham vandalizat FOTO Twitter Animal Rebellion
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite