Falsă alertă cu explozibil pe aeroportul din Munchen parţial închis

Falsă alertă cu explozibil pe aeroportul din Munchen parţial închis

Aeroportul din Munchen a fost parţial închis

O falsă alertă a provocat închiderea parţială timp de mai multe ore a aeroportului din Munchen, miercuri după-amiază.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timpul unui control de securitate, au fost descoperite urme de explozibil pe un calculator portabil, al cărui proprietar a plecat grăbit, a indicat poliţia.

"Un bărbat, care nu a putut fi identificat pentru moment, a pătruns în zona rezervată a aeroportului în jurul orei 15.30, în timp ce agenţi de securitate controlau un calculator portabil care a declanşat o alertă la aparatul detector de explozibili", a indicat poliţia din Munchen într-un comunicat, citat de AFP.

Proprietarul, care şi-a luat înapoi calculatorul înainte de a pleca în grabă, nu era încă identificat miercuri seară. Nicio informaţie asupra identităţii sau naţionalităţii pasagerului nu a putut fi obţinută.

Dar un purtător de cuvânt al poliţiei aeroportului din Munchen, Albert Poerschke, a indicat că a fost vorba fără îndoială despre un om de afaceri ce a plecat grăbit pentru a nu rata zborul său. Comportamentul acestui bărbat nu lăsa să se înţeleagă că ar fi fost vorba despre un fugar, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Acest purtător de cuvânt a recunoscut de asemenea că alerta la urme de explozibil putea fi de asemenea declanşată de produse chimice inofensive, cum sunt unele parfumuri.

Circa 100 de zboruri au fost întârziate sau anulate în timpul acestor ore.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările