O bombă improvizată a explodat în Lyon: 13 răniţi după ce cuie şi şuruburi au fost împrăştiate pe stradă. Macron evocă „un atac“

O bombă improvizată a explodat în Lyon: 13 răniţi după ce cuie şi şuruburi au fost împrăştiate pe stradă. Macron evocă „un atac“

Imagini de la locul exploziei FOTO Twitter @prefetrhone

Cel puţin 13 persoane au fost rănite într-o explozie produsă vineri după-amiază în centrul oraşului Lyon şi provocată de un colet capcană.

Ştiri pe aceeaşi temă

O explozie a avut loc vineri după-amiază la intersecţia străzilor Victor Hugo şi Sala, în centrul oraşului Lyon, situat în estul Franţei.

Potrivit primului bilanţ furnizat de autorităţi, cel puţin opt persoane, printre care şi un copil, au fost rănite uşor. 

Explozia a fost menţionată şi de Emmanuel Macron în timpul unui interviu acordat pe un canal de YouTube. Preşedintele francez a evocat „un atac“.

Parchetul din Lyon a anunţat că privilegiază pista unui atac cu un colet capcană.

O sursă din cadrul poliţiei a declarat pentru AFP că respectivul colet conţinea şuruburi şi cuie, care s-au împrăştiat pe stradă. 

Explozia s-a produs în faţa unei patiserii. Poliţia a instituit un perimetru de securitate şi a făcut apel la evitarea zonei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: