Explozie de cazuri de COVID-19 în şcolile din Berlin. Unde greşesc autorităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Guliver Gettyimages / Andrew Theodorakis
FOTO Guliver Gettyimages / Andrew Theodorakis

Cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost raportate în cel puţin 41 de şcoli din Berlin, la nici două săptămâni după ce cele 825 de unităţi de învăţământ din capitala Germaniei au fost redeschise, relatează The Guardian.

Anunţul făcut de autorităţile de învăţământ din oraşul Berlin conform cărora sute de elevi şi profesori au trebuit să intre în carantină arată  încă o dată cât de puţin se ştie despre riscul de infecţie în mediul şcolar, în ciuda insistenţei guvernelor şi a experţilor, inclusiv în Marea Britanie, de a redeschide şcolile, cu respectarea unor măsuri de siguranţă, scrie The Guardian.

Conform rapoartelor de la Berlin, toate grupele de vârstă au fost afectate, inclusiv în şcolile elementare, liceele şi şcolile profesionale.

Lista include atât şcoli publice cât şi private, dar lipsesc unele centre şcolare în care au fost semnalate cazuri, în timp ce pentru şcolile profesionale încă nu au fost prezentate date oficiale.

Berlinul a fost unul dintre primele locuri din Germania care şi-a redeschis şcolile după vacanţa de vară.

Copiii sunt obligaţi să poarte măşti pe holuri, în timpul pauzelor şi când intră în clasă, dar le pot scoate odată ce stau la locurile lor şi încep orele. Unii critici spun că măsurile de la Berlin sunt prea relaxate şi atât elevii cât şi profesorii ar trebui să poarte mască în timpul orelor de curs.

Sunt deja zeci de profesori şi sute de elevi plasaţi în carantină în tot Berlinul.

Numărul total al contagierilor de la raportarea primului caz, la 27 ianuarie, se ridică la 233.857, iar cel al deceselor a crescut la 9.331, după ce în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 7 noi decese, potrivit datelor furnizate de Institutul Robert Koch (RKI).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite