Experimentul Kentler: copii ai străzii, daţi în plasament la pedofili. Practica a fost acceptată timp de aproape 30 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de aproape 30 de ani, autorităţile din Berlin au permis plasarea unor copii fără adăpost la pedofili. Experimentul a fost iniţiat în anii ’70 de către profesorul de psihologie Helmut Kentler, care era convins că pedofilii se pot transforma în părinţi adoptivi iubitori. Investigaţia a pornit de la dezvăluirile unor victime, relatează Deutsche Welle.

Profesorul Helmut Kentler (1928-2008), care a ocupat şi un post de conducere la Centrul de cercetare educaţională din Berlin, nu vedea nimic rău în relaţiile sexuale dintre adulţi şi copii.

În anii anii ’70, el a venit cu ideea plasării unor copii fără adăpost din Berlinul de Vest la pedofili, în scopul de a observa comportamentul acestora din urmă. Autorităţile nu doar că au acceptat acest experiment, dar au oferit şi indemnizaţii unor părinţi adoptivi pedofili, transmite sursa citată.

Practica a fost menţinută timp de aproape trei decenii, arată o cercetare a Universităţii din Hidensheim care a pornit de la dezvăluirile făcute în acest sens de două victime.

Investigaţia Universităţii din Hidensheim conţine informaţii şocante, cu o reţea din instituţiile de învăţământ, Protecţia Copilului şi Senatul din Berlin care a acceptat şi susţinut pedofilia sub forma unui experiment.

Profesorul Kentler a ţinut permanent legătura cu taţii adoptivi şi cu copiii plasaţi. El nu a fost pus niciodată sub urmărire penală, iar victimele nu au primit niciun fel de compensaţie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite