EXCLUSIV Cine sunt adjuncţii Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul European

EXCLUSIV Cine sunt adjuncţii Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul European

Laura Codruţa Kovesi, alături de adjuncţii Danilo Ceccarelli şi  Andres Ritter  FOTO: EPPO

Colegiul Parchetului European a numit miercuri 11 noiembrie cei doi adjuncţi ai procurorului şef Laura Codruţa Kovesi. Este vorba de italianul Danilo Ceccarelli şi de germanul Andres Ritter.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alegerea celor doi adjuncţi este încă un pas important în drumul spre operaţionalizarea Parchetului European (EPPO).

Ca urmare a unei propuneri a procurorului şef Laura Codruţa Kӧvesi, cei doi adjuncţi au fost aleşi prin vot secret dintre cei 22 de procurori europeni care, împreună cu procurorul şef european, formează Colegiul Parchetului European. Procurorul şef poate da responsabilităţi specifice celor doi adjuncţi, iar aceştia o pot înlocui în absenţă. Cei doi procurori şefi adjuncţi sunt numiţi pe o perioadă de trei ani.

Cei doi adjuncţi au 25 de ani experienţă

Cei doi adjuncţi ai procurorului şef au o experienţă de câte 25 de ani fiecare.

Andres Ritter (56 de ani) a intrat în procuratură în Germania în 1995, iar din 2010 a condus diferite Parchete, între 2013 şi 2020 fiind procuror-şef la Parchetul pentru Criminalitate Economică şi Informatică din Rostock.În 2019, Andres Ritter a fost candidatul Germaniei la funcţia de procuror şef european.

 Danilo Ceccarelli (53 de ani) este magistrat italian din 1995 şi are o vastă expertiză ca procuror specializat în fraude financiare, evaziune, corupţie, crimă organizată şi spălare de bani. Între 2013 şi 2018 a fost procuror internaţional în cadrul misiunii EULEX a UE în Kosovo. Din 2018 şi până în iulie 2020 a fost procuror la Milano, la Departamentul pentru fraude financiare transnaţionale, corupţie şi cooperare internaţională.

Vă mai recomandăm şi:

Cutremur în sistemul instituţional românesc şi în CCR: cazul Kovesi versus România la CEDO – condamnare definitivă

Kovesi învinge definitiv PSD. Guvernul nu contestă decizia CEDO prin care fosta şefă DNA a câştigat împotriva României

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările