Evgheni Şevciuk: Transnistria va fi recunoscută pe plan internaţional, peste un an şi jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evgheni Şevciuk susţine că, în aproximativ 18 luni, independenţa Transnistriei va fi recunoscută pe plan internaţional FOTO wikimedia.org
Evgheni Şevciuk susţine că, în aproximativ 18 luni, independenţa Transnistriei va fi recunoscută pe plan internaţional FOTO wikimedia.org

Transnistria va fi recunoscută pe plan internaţional, peste un an şi jumătate, perioadă de timp în care vor fi puse la punct mai multe aspecte, a anunţat liderul transnistrean Evgheni Şevciuk, aflat în vizită la Ţhinvali, în Osetia de Sud, relatează luni „Novîi Reghion” în pagina electronică.

„Poporul transnistrean şi-a format propria republică. În prezent, urmează să ne concentrăm la nivel internaţional, pentru ca să obţinem recunoaşterea internaţională legală (a independenţei)", a afirmat liderul transnistrean Evgheni Şevciuk.

"Potrivit estimărilor noastre, aşa cum am mai spus, timp de un an şi jumătate vor fi luate deciziile în acest sens", a apreciat el.

Liderul transnistrean a explicat că demersurile autorităţilor de la Tiraspol sunt condiţionate de relaţiile actuale dintre Chişinău şi Bucureşti, de care participanţii la soluţionarea conflictului transnistrean ar trebui să ţină cont.

„Dinamica procesului de unire a Republicii Moldova cu România ia amploare, iar participanţii la soluţionarea conflictului transnistrean trebuie să ia anumite decizii", a declarat Şevciuk.

Evgheni Şevciuk se află în vizită la Ţhinvali, în Osetia de Sud, care aniversează astăzi cinci ani de la recunoaşterea independenţei de către Rusia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite