Europol informează că a arestat 22 de persoane în Europa care făceau parte dintr-o grupare infracţională

Europol informează că a arestat 22 de persoane în Europa care făceau parte dintr-o grupare infracţională

FOTO Arhiva

Poliţia a arestat 22 de suspecţi într-o operaţiune care a avut loc în cinci ţări europene şi care a avut ca scop dizolvarea unui grup infracţional important aflat în spatele unor operaţiuni precum traficul de droguri şi asasinări, a informat Europol, relatează The Guardian.

Operaţiunea, cu numele de cod Icebreaker (spărgătorul de gheaţă), care a avut loc săptămâna trecută, a dus la arestarea unui leton care ar fi fost liderul grupului în Spania precum şi altor suspecţi în Polonia, Lituania, Spania şi Marea Britanie.
 
Gruparea „profesionistă şi periculoasă” a fost implicată în „trafic masiv de droguri şi ţigări, asasinări şi spălare de bani”, având câştiguri de 680 de milioane de euro în ultimii doi ani, conform Europol.
 
În jur de 450 de poliţişti au percheziţionat 40 de proprietăţi, confiscând opt milioane de euro precum şi diamante, bijuterii şi vehicule de lux.
 
Cea mai mare parte a veniturilor grupării era adusă de traficul de droguri şi ţigări în Marea Britanie pentru ca apoi banii să fie aduşi în Polonia, unde erau spălaţi al casele de schimb şi investiţi în proprietăţi în Spania şi alte ţări.
 
Operaţiunea, la care a participat şi poliţia din Estonia, a avut loc pe 15 şi 16 mai şi este cea mai mare de acest tip împotriva unei grupări infracţionale organizate, a informat agenţia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: