Europa a devenit prima regiune din lume care trece de pragul de 1 milion de decese COVID-19

Europa a devenit prima regiune din lume care trece de pragul de 1 milion de decese COVID-19

Europa a devenit prima regiune din lume care trece de pragul de 1 milion de decese COVID-19

Europa a depăşit vineri pragul de 1 milion de decese legate de coronavirus, în condiţiile în care eforturile de vaccinare din ţările europene nu fac faţă noilor tulpini de COVID care au provocat un al treilea val de infecţii şi care au declanşat un nou rând de restricţii severe în ţările de pe bătrânul continent.

Ştiri pe aceeaşi temă

De când a început pandemia, în regiunea europeană au fost raportate cel puţin 37.221.978 infecţii şi 1.000.062 decese, potrivit unui bilanţ al Reuters, citat de Mediafax.


Regiunea, care include 51 de ţări, are aproximativ 35,5% din totalul deceselor provocate de coronavirus şi 30,5% din toate cazurile din lume. Regiunea include Rusia, Regatul Unit, cei 27 de membri ai Uniunii Europene şi alte ţări.

Regiunea europeană a administrat aproximativ 12 vaccinuri la fiecare 100 de persoane, după Statele Unite, unde au fost inoculate 34 de doze la 100 de persoane, conform cifrelor din Our World in Data. Israelul conduce lumea în eforturile de vaccinare, cu aproximativ 110 doze administrate la 100 de persoane. Unele vaccinuri necesită două doze.

Cu numărul deceselor legate de COVID-19 din UE la peste 550.000 şi cu mai puţin de o zecime din populaţie inoculată, şeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că situaţia se înrăutăţeşte. "Vedem creasta unui al treilea val care se formează în statele membre şi ştim că trebuie să accelerăm ratele de vaccinare."

Miercuri, Uniunea Europeană a ameninţat că va interzice exporturile de vaccinuri COVID-19 către Marea Britanie.

Ţările din Europa de Est, inclusiv Rusia, rămân cele mai afectate în baza numărului total de cazuri şi decese.

Rusia are cel mai mare număr total de infecţii COVID, cu peste 4,4 milioane sau aproape 12% din toate cazurile din regiune. Ţara are una dintre cele mai mari rate de mortalitate COVID-19 din lume, cu aproximativ 153 de decese la 100.000 de rezidenţi, în spatele Statelor Unite, cu 164 de decese la fiecare 100.000 de persoane.

În timp ce numărul oficial de morţi din Rusia este de 94.267, cel puţin 221.534 de oameni au pierit din cauza bolii, potrivit unui calcul Reuters.

Italia a devenit a treia ţară din Europa care a depăşit peste 100.000 de decese săptămâna trecută. Premierul Mario Draghi a avertizat că situaţia se va înrăutăţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările