Eurodeputatul Steeve Briois preia preşedinţia interimară a FN de la Jean-François Jalkh, acuzat de negarea Holocaustului

Eurodeputatul Steeve Briois preia preşedinţia interimară a FN de la Jean-François Jalkh, acuzat de negarea Holocaustului

Steeve Briois Foto: EPA

Primarul din Hénin-Beaumont şi totodată eurodeputat FN Steeve Briois va asigura preşedinţia interimară a Frontului Naţional (extremă-dreapta) în locul lui Jean-François Jalkh, acuzat de declaraţii prin care a negat Holocaustul, pe care le-a dezminţit, a anunţat vineri vicepreşedintele partidului Louis Aliot, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Domnul Briois preia interimatul şi nu mai vorbim despre asta”, a declarat Aliot pentru BFMTV şi RMC.
 
Calificată în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, Marine Le Pen şi-a luat luni ”concediu” de la preşedinţia FN.
 
Contactat de AFP, FN nu a precizat cum este organizat statutar transferul preşedinţiei.
 
Aliot a reafirmat că Jalkh ”nu a făcut” declaraţiile care i-au fost atribuite.
 
În articolul ”O creaţie ilegitimă? Frontul naţional al tineretului” dintr-un număr din 2005 al revistei "Le Temps des savoirs", Jalkh este citat spunând ”problema camerelor de gazare, dar eu spun că trebuie să punem discuta inclusiv despre această problemă”.
 
Jalkh se apără în aceeaşi publicaţie ”negaţionistă”. ”Însă eu spun că un lucru care m-a surprins enorm, în lucrările unui negaţionist sau unui revizionist serios (...) este seriozitatea şi rigoarea, aş spune, a argumentării”.
 
El a citat cu această ocazie, potrivit acestei cărţi, lucrările lui Robert Faurisson, condamnat cu regularitate pentru că neagă realitatea Holocaustului.
 
Magali Boumaza, doctorandă la acea vreme, care l-a intervievat pe Jalkh în 2000, a declarat pentru site-ul Buzzfeed News că Jalkh a făcut într-adevăr aceste declaraţii ”aşa cum au fost transcrise”.
 
Contactat în multiple rânduri de AFP, Jalkh, care se pare că a fost trimis în faţa unui tribunal corecţional în ancheta cu privire la finanţarea campaniei FN în 2012, nu a răspuns acestor solicitări.
 
”Noi condamnăm acest gen de declaraţii, iar el le contestă”, a declarat vineri Aliot, precizând că Jalkh a ”depus plângere” împotriva cercetătoarei. ”Astrăzi, Briois preia interimatul. Punct. Afacerea este încheiată”.
 
Pe postul Europe1, secretarul general al partidului, Nicolas Bay, a declarat că ”această acuzaţie la adresa domnului Jalkh nu este absolut deloc fondată. El nu este absolut deloc suspectabil de cea mai mică simpatie faţă de aceste teze”.
 
Până în prezent vicepreşedinte FN, Steeve Briois a fost ales primar la Hénin-Beaumont în martie 2014, încă din primul tur de scrutin din acest orăşel cu 27.000 de locuitori, condus mult timp de un socialist.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările