Erdogan, despre aderarea în NATO a Finlandei şi Suediei: „Nu putem accepta organizaţii teroriste“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat din nou joi că Turcia se opune aderării Suediei şi Finlandei la NATO. „Nu putem accepta existenţa unor organizaţii teroriste” într-o „organizaţie de securitate”, a declarat Erdogan, potrivit presei turce.

Declaraţiile lui Erdogan vin după ce ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu s-a întâlnit miercuri la New York cu omologul american Anthony Blinken, pentru a discuta despre aderarea la NATO a celor două state nordice, potrivit Digi24. 

„Pot spune că am avut o întâlnire extrem de pozitivă”, a declarat reporterilor şeful diplomaţiei turce, în timp ce Casa Alba a anunţat că Statele Unite sunt „încrezătoare că Suedia şi Finlanda vor avea un proces eficient de aderare (la NATO) şi că preocupările Turciei pot fi abordate”.

Joi, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a susţinunt o alocuţiune în faţa unui grup de tineri din Ankara, de Ziua Tineretului şi Sportului, în care a declarat că „NATO este o organizaţie de securitate şi nu putem accepta existenţa unor organizaţii teroriste într-o astfel de organizaţie”.

„În special Suedia este un adevărat focar al terorii, casa terorii”, a spus el, adăugând că Stockholm a impus, de asemenea, un embargo asupra armelor Turciei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite