Emmanuel Macron, culisele unei victorii: detalii din cele 200 de zile de campanie

Emmanuel
Macron, culisele unei victorii: detalii din cele 200 de zile de campanie

Emmanuel Macron urmăreşte anunţarea rezultatelor alături de soţia sa şi membri ai echipei sale de campanie FOTO Le Point

Cele 200 de zile de campanie ale lui Emmanuel Macron au fost presărate de decizii dificile, atacuri, mesaje de susţinere şi mult angajament, relatează „Le Point“, care trece în revistă câteva dintre momentele trăite de preşedintele ales al Franţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Camera unui jurnalist francez l-a urmărit şi l-a surprins în diferite ipostaze pe Emmanuel Macron în cele 200 de zile de campanie pentru Elysee.

După ce a aflat că François Hollande nu va candida pentru un nou mandat de preşedinte al Franţei, fostul ministru al Economiei şi-a strâns consilierii într-o şedinţă.

„Cine este susceptibil să meargă mai departe?“, a întrebat Macron, anticipând apoi: „Benoît“.

Potrivit „Le Point“, Macron a intuit atunci că Manuel Valls va plăti scump în primarele socialiştilor pentru forţarea retragerii lui Hollande, iar fostul ministru al Educaţiei Benoît Hamon va profita de această situaţie.

„Este o adevărată trădare. Un impeachment din interior“, a apreciat candidatul „En Marche!“ („Înainte!“) la preşedinţia Franţei.

Atacul cu ouă asupra sa de la Salonul de Agricultură nu l-a iritat, dă asigurări „Le Point“. „Mă face să râd“, a reacţionat Macron după ce a urmărit scena de câteva ori pe telefonul unui colaborator.

Ulterior, pus în dificultate în cadrul unei discuţii cu Barack Obama, el a sugerat că fostul preşedinte american s-ar fi înţeles mai bine cu unul dintre colaboratorii săi. „Julien se descurcă foarte bine cu accentul american!“, a glumit politicianul francez, care a fost susţinut de Obama pe parcursul întregii sale campanii.

Cu 15 zile înainte de turul întâi al alegerilor, a cerut mobilizare maximă. „Trebuie să punem accentul pe trei direcţii: Le Pen, Mélenchon şi Fillon, mai ales Mélenchon“, s-a adresat Macron echipei sale.

„Au mai rămas 15 zile. Mâncaţi şi dormiţi, dar în restul timpului să fiţi aici. Există o primă pentru cel care îşi doreşte mai mult şi noi trebuie să o luăm“, a insistat el.

Toate aceste scene au fost surprinse de camera jurnalistului Yann L'Henoret şi incluse în documentarul „Emmanuel Macron, culisele unei victorii“, care va fi difuzat luni seara la TF1.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările