Emmanuel Macron vrea ca tradiţionala baghetă să intre în patrimoniul mondial UNESCO: „Face parte din umanitate încă de la început“

Emmanuel Macron vrea ca tradiţionala baghetă să intre în patrimoniul mondial UNESCO: „Face parte din umanitate încă de la început“

Sami Bouattour prepară baghete tradiţionale franţuzeşti în brutăria lui din Paris. Sami a fost desemnat în 2017 brutarul preşedintelui Macron, pentru un an.  FOTO Hepta / Anadolu Agency / Mustafa Yalcin

Bagheta tradiţională este unul dintre produsele cu care Hexagonul se mândreşte. Astfel, Emmanuel Macron speră ca UNESCO să o înscrie în patrimoniul mondial al umanităţii, a declarat el vineri la Europe 1.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Franţa este o ţară de excelenţă în domeniul pâinii pentru că bagheta este trimisă în toată lumea. Trebuie să păstrăm această excelenţă şi ştiinţa fabricării ei şi din acest motiv trebuie să o înscriem în patrimoniu“, a declarat preşedintele Republicii. „Face parte din umanitate încă de la început“, a adăugat el. 
 
Franţa este ţara cu 33.000 de brutării, potrivit lui Dominique Anract, preşedintele Confederaţiei naţionale a brutarilor-patiseri (CNPBF). 
 
Brutarii îşi doresc la fel ca italienii să includă bagheta în lista UNESCO. Tehnica de răsucire napoletană a aluatului de pizza a fost inclusă în decembrie în patrimoniul intangibil al UNESCO, în urma unei „petiţii mondiale“ semnate de 2 milioane de persoane pentru a susţine înscrierea. 
 
FOTO The New York Times

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: