Emmanuel Macron va propune o reorganizare a Islamului în Franţa

Emmanuel Macron va propune o reorganizare a Islamului în Franţa

Emmanuel Macron/ Foto: EPA

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a afirmat că doreşte să reorganizeze Islamul în Franţa pentru o mai bună integrare a credinţei, pentru a lupta împotriva fundamentalismului religios şi pentru a „preserva coeziunea naţională şi posibilitatea de a avea o conştiinţă liberă”, informează Politico.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În acest moment lucrăm la o structurare a Islamului în Franţa şi de asemenea cum anume să explicăm acest fapt, un lucru extrem de important”, a afirmat liderul francez într-un interviu acordat publicaţiei Journal du Dimanche.

„Scopul meu este de a redescoperi în ce anume constă esenţa secularismului francez, a avea posibilitatea să crezi sau să nu crezi, pentru a preserva coheziunea naţională şi posibilitatea de a avea o conştiinţă liberă”, a afirmat Emmanuel Macron, refuzând să ofere alte detalii cu privire la planurile pentru această reformă. „Nu voi face publică această propunere până când nu este finalizată”, a specificat acesta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: