Emmanuel Macron anunţă că s-a vaccinat cu o doză ”booster” împotriva covid-19 şi împotriva gripei. Brigitte Macron s-a vaccinat cu rapelul unui vaccin antigripal

Emmanuel Macron anunţă că s-a vaccinat cu o doză ”booster” împotriva covid-19 şi împotriva gripei. Brigitte Macron s-a vaccinat cu rapelul unui vaccin antigripal

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat luni, într-un mesaj postat pe Twitter, că a fost vaccinat cu o doză ”booster” împotriva covid-19 în weekend, iar Guvernul estimează că zece milioane de francezi urmează să fie vaccinaţi cu o doză ”booster” anticovid până la sfârşitul acestei săptămâni, scrie presa franceză.

Ştiri pe aceeaşi temă

Macron a fost vaccinat cu o doză de rapel în mai. El s-a vindecat de covid-19 în urmă cu un an şi se află între ”cazurile de contact” ale premierului Jean Castex.
 
”Şeful statului vrea să dea astfel exemplu şi să susţină un impuls al vaccinării”, , în contextul unui val cinci puternic şi apariţiei variantei omicron a SARS-CoV-2, declară o sursă din anturajul său postului de radio Franceinfo.
 
Şeful statului francez a fost vaccinat în acelaşi timp împotriva gripei.
 
Potrivit Franceinfo, Prima Doamnă Brigitte Macron s-a vaccinat, de asemenea, cu rapelul unui vaccin împotriva antigripal.
 
Emmanuel Macron, în vârstă de 43 de ani, îi îndeamnă pe francezi, în alt mesaj postat pe Twitter să-i urmeze exemplul pentru a ”continua să rămână uniţi, solidari şi responsabili. Pentru voi, pentru cei pe care-i iubiţi, pentru membri personalului medical”, şi să se programeze în vederea vaccinării pe site-ul anté.fr.
 
Potrivit Guvernului, numărul vaccinărilor cu un ”booster” ”explodează” în prezent, iar zece milioane de doze urmează să fie vaccinate cu un ”booster” până la sfârşitul acestei săptămâni.
 
Până duminică seara, 7.233.042 au fost vaccinate cu o doză ”booster” împotriva covid-19, potrivit unore date de la Santé publique France.
 
Toţi francezii adulţi se pot vaccina cu o doză ”booster” începând de sâmbătă, la cinci luni de la doza de rapel.
 
Guvernul framcez a condiţionat validitatea certificatului sanitar de vaccinarea cu o doză ”booster”.
 
Citeşte şi: 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările