VIDEO Elveţienii revoluţionează prostituţia: barăci pentru sex, în Zurich

Elveţienii construiesc barăci pentru sex cu prostituate în Zurich

Mai multe barăci din lemn au fost construite în Zurich, Elveţia, ca parte dintr-o iniţiativă a autorităţilor de a controla fenomenul prostituţiei. Barăcile sunt asemănătoare unor garaje sau adăposturi, dar sunt numite de către localnici „drive-in sex boxes“.

Ideea care a stat la baza acestui proiect este relativ simplă: bărbaţii care vor să plătească pentru sex pot să parcheze într-una din aceste construcţii după ce şi-au ales o prostituată dintr-o zonă aprobată.

Directorul proiectului, Michael Herzig, a declarat că boxele vor îmbunătăţi securitatea pentru lucrătorii din industria…sexului.

„Am avut probleme care s-au înrăutăţit în ultimii ani, în special în ceea ce le priveşte pe femeile rome, deoarece multe au fost forţate să se prostitueze. Era o situaţie care se degrada şi pe care trebuia să o oprim urgent“, a declarat Herzig.

Autorităţile speră că boxele pentru sex le vor convinge pe prostituate să nu îşi mai vândă serviciile în zonele rezidenţiale, ci într-un mediu securizat, deoarece adăposturile sunt echipate cu alarme.

„Această soluţie are mai multe avantaje: infrastructura este mai bună, femeile pot veni la noi şi pot folosi duşurile şi toaletele şi sunt mult mai în siguranţă“, a declarat directoarea centrului Flora Dora pentru femei, din Zurich.

Proiectul în valoare de un milion de euro a fost aprobat de cetăţenii din Zurich, anul trecut, în urma unui referendum. Zona este deschisă doar pentru maşini şi va fi disponibilă de la lăsarea serii până la 5 dimineaţa, în fiecare zi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: