Elveţia a legalizat capsulele de sinucidere asistată. Ce afirmă creatorul lor | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Captură Video
FOTO: Captură Video

Elveţia a aprobat aparatele „Sarco“, capsulele printate 3D în Olanda şi proiectate pentru a fi folosite în sinuciderea asistată, relatează Business Insider . Acestea ar putea fi date în folosinţă în această ţară din 2022.

În acest moment, în Elveţia este folosit pentobarbitalul de sodiu lichid pentru persoanele care doresc să se sinucidă asistat medical. Cu toate acestea, creatorul Sarco susţine că aparatul poate oferi o moarte liniştită fără a fi nevoie de folosirea unor substanţe controlate, potrivit hotnews.ro. 

„Beneficiul pentru persoana care îl utilizează este că ele nu au nevoie de permisiune, ele nu au nevoie de un medic special care să încerce să introducă acul şi nu au nevoie de medicamente greu de obţinut”, a afirmat Nitschke anul trecut în timpul unei demonstraţii a dispozitivului.

Capsula este activată din interior şi poate fi dusă în locul în care persoana doreşte să moară, indiferent că este vorba de o clinică ce oferă sinucidere asistată sau în aer liber.

Odată activată, interiorul capsulei este inundat cu azot în timp ce nivelul de oxigen este redus rapid, făcând ca persoana din interiorul său să îşi piardă cunoştinţa şi apoi decesul.

Olanda, Elveţia, Belgia, Luxemburg, Canada şi Columbia sunt printre ţările care permit suicidul asistat, fiecare ţară având însă reguli diferite pentru practică.

Spania a legalizat la rândul ei eutanasia şi sinuciderea asistată în luna martie a acestui an.

Aproape toate ţările care permit această procedură controversată o condiţionează de o boală incurabilă sau în stadiu terminal care nu poate fi vindecată şi provoacă suferinţă pacientului.


 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite