Elsa, prima leoaică din lume cu lentile de contact

Elsa, prima leoaică din lume cu lentile de contact

Leoaica Elsa

Potrivit unui articol sin ziarul ¨La Repubblica¨ leoaica Elsa, de la Grădina Zoologică din Roma este primul animal din lume căruia i se pun lentile de contact.

Ştiri pe aceeaşi temă

Leoaica are vârsta de 15 luni şi din cauza faptului că suferă de miopie devenise agresivă în ultima vreme.

Animalul a fost operat în două şedinţe, cu anestezie totală. Intervenţia a fost un succes total¨ au spus doctorii veterinari Adolfo Guandalini şi Nunzio D'Anna, cu vârstele de 46 şi 42 anni. Leoaica nu reuşea să mai vadă aproape nimic în ultima vreme, suferind de miopie. În lume, doar 5 lei au suferit intervenţii chirurgicale la ochi, însă niciunuia nu i-au fost puse lentile de contact până acum.

Elsa este proprietatea unei famili de circari din Italia. Ea este găzduită la Grădina Zoologocă din Roma alături de alte animale faimoase. Astfel, aici se află pantera din filul ¨The Passion of The Christ¨ al lui Mel Gibson, şi tigroaica din ultimul film al lui Roberto Begnini, ¨La Tigre e La Neve¨ (Tigrul şi Zăpada).

Vezi GALERIE FOTO cu celelalte animale faimoase din Roma, aici

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările