Elmar Brok, europarlamentarul care a propus amprentarea imigranţilor: „Reproşul lui Ponta se va întoarce împotriva lui”

Elmar Brok, europarlamentarul care a propus amprentarea imigranţilor: „Reproşul lui Ponta se va întoarce împotriva lui”

Elmar Brok, europarlamentarul care a propus amprentarea imigranţilor. FOTO: Reuters.

Europarlamentarul Elmar Brok, cel care a propus amprentarea imigranţilor care profită de ajutoarele sociale, a afirmat recent ca majoritatea romanilor si bulgarilor sunt bineveniti in orice stat al UE, dar cei care nu respectă regulile trebuie determinaţi să se conformeze, informează Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tot politicianul european a menţionat că reproşurile adresate de Victor Ponta se vor întoarce împotriva lui.
 
„Dacă domnul Ponta, a cărui relaţie cu domnia legii este bine cunoscută, mă acuză acum în legătură cu apelul meu ca regulile UE să fie respectate, reproşul său se va întoarce împotriva sa. El nu ar trebui să trateze astfel un prieten vechi al României decât dacă urmăreşte scopuri populiste şi motivate intern”, a declarat Elmar Brok.
 
Victor Ponta l-a calificat pe europarlamentarul german drept un „demagog, iresponsabil şi populist", cu o gândire de tip „nazistă, fascistă”.
 
Europarlamentarul Elmar Brok declarase anterior, conform publicaţiei Bild, că persoanele care vin în Germania doar pentru a primi ajutoare ar trebui trimise în cel mai scurt timp în ţara lor de origine.
 
Cea mai recentă declaraţie însă îl suprinde pe Brok argumentând că românii şi bulgarii au dreptul fundamental de mişcare în spaţiul Uniunii Europene.
 
„Liberatea de mişcare a cetăţenilor UE este un drept fundamental care nu trebuie restricţionat. Am luptat întotdeauna pentru acest drept fundamental, inclusiv pentru români şi bulgari. Pentru mai mult de 15 ani am luptat pentru ca România şi Bulgaria să fie membre depline ale UE, un fapt bine ştiut. Din acest motiv am lucrat pentru libertate deplină de mişcare pentru români şi bulgari de la 1 ianuarie 2014 şi continui să fac asta. Dar această liberate de mişcare trebuie implementată conform regulilor UE, în particular cu articolul 7 al directivei privind liberatea de mişcare şi de a locui", a precizat europarlamentarul german.
 
Declaraţia lui Elmar Brok privind amprentarea imigranţilor care doresc să profite de beneficiile sociale din statele membre a fost întâmpinată cu un val de critici din partea politicienilor români.
 
Europarmamentarul român, Cristian Preda, a susţinut că declaraţia lui Brok este o „enormitate", fapt care arată că uneori şi oamenii foarte influenţi pot spune lucruri trăsnite.
 
Europarlamentarul Cătălin Ivan, purtător de cuvânt al PSD a menţionat pentru sursa citată că delegaţia PSD din cadrul Parlamentului European este pregătită să solicite oficial conducerii Parlamentului şi Grupului PPE exprimarea unor poziţii publice despre afirmaţia lui Brok.
 
Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă s-a declarat surprinsă că un politician de rangul lui Brok, care deţine şi functia de preşedintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului European, a făcut o asemenea remarcă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările