Efectele Brexit. O firmă de taxi din Londra oferă un salariu de pornire de 5.000 de lire pe lună pentru a atrage şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
taxi londra

Addison Lee Ltd., cea mai mare companie de taxiuri din Londra, oferă un salariu de 5.000 de lire sterline (6.861 de dolari) pentru patru săptămâni de lucru, în ideea de a putea recruta şoferi în contextul crizei naţionale de angajaţi cu care se confruntă Marea Britanie, transite Bloomberg.

Salariul este garantat pentru prima lună de lucru, iar în schimb şoferii trebuie să efectueze 140 de călătorii, a informat compania de taxi într-un comunicat de presă difuzat vineri. Alte beneficii suplimentare includ zile libere plătite şi pensie.

Brexitul a lăsat Marea Britanie cu un deficit de muncitori în diferite sectoare de la agricultură şi servicii bancare, până la vânzările cu amănuntul şi transporturi. De exemplu, criza de şoferi de camion a declanşat probleme de amploare în aprovizionarea cu carburanţi precum şi blocarea porturilor britanice. Zilele trecute guvernul de la Londra a decis să relaxeze regulile privind imigraţia în ideea de a putea atrage mai multe mii de măcelari din străinătate şi a furniza astfel mână de lucru necesară pentru procesarea porcilor care riscau să fie sacrificaţi la ferme.

În ceea ce priveşte firma de taxi Addison Lee, aceasta încearcă să angajeze 1.000 de şoferi după ce în perioada august - septembrie numărul călătoriilor a crescut cu peste 40%. Compania se aşteaptă ca tendinţa de creştere să continue până la sărbătorile de Crăciun.

Şoferi din UE nu vor merge în Regatul Unit pe contracte pe termen scurt pentru a ajuta la temperarea crizei forţei de muncă de acolo din cauza condiţiilor precare de muncă din industrie, a avertizat la rândul său un oficial european, potrivit The Guardian.

„Şoferii europeni cu care vorbim refuză să meargă în marea Britanie pentru a-i ajuta pe britanici să iasă din încurcătura în care au intrat singuri“, a declarat Edwin Atema, oficial al sindicatului FNV, care reprezintă şoferii din bloc.

  Recunoscând tacit că perturbările vor continua, premierul Boris Johnson nu a exclus posibilitatea unor noi blocaje ale lanţului de aprovizionare în lunile următoare. Într-adevăr, se aşteaptă ca lipsa de combustibil şi de şoferi de transport în general, să afecteze nu doar pompele de benzină, ci să aibă efecte nefaste şi pe rafturile magazinelor. Blocajele din lanţul de aprovizionare au afectat livrările de carne de pasăre, lapte şi medicamente.

Într-un efort de a salva aprovizionările din perioada Crăciunului şi de a atenua o altă problemă de deficit de personal, guvernul a anunţat că 5.500 de lucrători străini din sectorul avicol vor primi vize de la sfârşitul lunii octombrie până la sfârşitul anului, în speranţa că Regatul Unit va putea evita o penurie de curcani de sărbători.

Însă reprezentanţii mediului industrial şi ministrul de finanţe Rishi Sunak au avertizat că problemele vor persista în Marea Britanie în perioada sărbătorilor. Rod McKenzie de la RHA este unul dintre pesimişti. ”Nu va fi un Crăciun normal, în sensul că nu vom putea procura toate lucrurile pe care suntem obişnuiţi să le obţinem tot timpul”, a spus acesta. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite