Echipă de scriitori de science fiction, în slujba Armatei franceze pentru a anticipa viitoare ameninţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Armata franceză va crea o „echipă roşie“ de scriitori de science fiction, care vor avea rolul de a-şi imagina posibile ameninţări viitoare, potrivit BBC News.

Un nou raport al Agenţiei de Inovaţie în Apărare spune că vizionarii vor „propune scenarii de perturbare“ la care strategii militari ar putea să nu se gândească. Munca confidenţială a echipei va fi importantă în lupta împotriva „elementelor maliţioase“, se mai arată în raport. Această decizie vine în contextul în care francezii fac eforturi de a inova abordarea lor faţă de apărare. 

Un inventator şi campion mondial de jet-ski şi-a pilotat „platforma zburătoare“ deasupra mulţimilor, cu ocazia celebrării Zilei Naţionale a Franţei, duminică.

Într-un mesaj pe Twitter, postat după ce Francky Zapata a uluit mulţimea, preşedintele Emmanuel Macron a scris: „Sunt mândru de armata noastră, modernă şi inovatoare“, alăturând şi filmuleţul cu demonstraţia.

„Echipa roşie“ va fi compusă doar din patru sau cinci scriitori de science fiction, de la care este aşteptat să gândească mai creativ decât elementele tradiţionale ale armatei.

Prin intermediul jocului de rol şi al altor tehnici, echipa va încerca să-şi imagineze cu organizaţiile teroriste sau statele străine ar putea să folosească tehnologia avansată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite