După Macron, încă un politician din Franţa a fost atacat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jean-Luc Mélenchon, atacat cu făină
Jean-Luc Mélenchon, atacat cu făină

La câteva zile după ce preşedintele Macron a fost pălmuit de un cetăţean în timpul unei băi de mulţime, liderul radicalilor de stânga din Franţa, Jean-Luc Mélenchon, a fost atacat cu făină la un protest. Agresorul - care i-a turnat politicianului o pungă întreagă în cap, în timpul unor declaraţii de presă - a fost imobilizat imediat de oamenii din jur.

Politicianul atacat cu făină a încercat să păstreze un ton detaşat, chiar a glumit, dar a recunoscut că există o tensiune în spaţiul public francez.

Jean-Luc Mélenchon: Aşadar, această violenţă... Nu ştiu cine este persoana care a atacat dar i-a reuşit, pentru că sunteţi toţi aici, deci spectacolul este asigurat.

Bun, nu a fost decât nişte făină, sunt bine, la fel şi bieţii oameni de lângă mine.  Există o tensiune serioasă, nu ştiu care a fost motivul atacului cu făină, dar... Sunteţi siguri că făina era pentru mine?

   Individul care l-a atacat pe Mélenchon, are 27 de ani şi este şomer. El aa declarat pentru BFMTV că resentimentele faţă de clasa politică în general. Bărbatul a fost verificat de poliţişti, dar nu a fost arestat, deoarece gestul său nu este un motiv de reţinere sau arestare. 

Astfel de atacuri nu sunt deloc neobişnuite în Franţa. În 2012, fostul preşedinte Francois Hollande a fost şi el pulverizat cu făină la Paris, în timp ce ţinea un discurs.

La fel şi fostul premier Francois Fillon - în 2017, în timpul campaniei pentru prezidenţiale.

A păţit-o şi Manuel Valls în 2016, un alt fost premier al Franţei, tot în timpul unei campanii. De altfel, şi “victima” de ieri şi-a anunţat intenţia de a candida la prezidenţiale, anul viitor.

Incidentul a provocat îngrijorare, pentru că, la fel ca atacul asupra preşedintelui Franţei, denotă o degradare a situaţiei din Hexagon.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite