Două persoane, arestate în legătură cu dronele din cauza cărora au fost perturbate masiv zborurile de pe aeroportul londonez Gatwick

Două persoane, arestate în legătură cu dronele din cauza cărora au fost perturbate masiv zborurile de pe aeroportul londonez Gatwick

FOTO: EDDIE MITCHELL / BBC

Un bărbat şi o femeie au fost arestaţi în Marea Britanie în cazul utilizării unor drone care au paralizat operaţiunile de zbor pe aeroportul londonez Gatwick, transmite BBC.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Poliţiei din Sussex, cei doi au fost arestaţi vineri noapte, fiind reţinuţi în zona aeroportului.

Zborurile de pe Gatwick au fost anulate pentru mai bine de o zi după apariţia unor drone în apropierea pistei.

Ancheta privind „utilizarea ilegală de drone“ continuă, a anunţat Poliţia, care face apel la public pentru informaţii.

Aeroportul a anunţat că pista va fi redeschisă sâmbătă şi intenţionează să opereze după un program normal, care include 757 de zboruri transportând 124.484 de pasageri.

Totuşi, un purtător de cuvânt al Aeroportului Gatwick a avertizat pasagerii că sunt posibile unele întârzieri şi anulări de zboruri pe măsură ce se încearcă revenirea la un program normal după trei zile de probleme.

Poliţia continuă să fie prezentă în zona aeroportului pentru a detecta posibile noi apariţii ale unor drone care ar putea afecta traficul aerian. De asemenea, pasagerii şi locuitorii din zonă au fost rugaţi să raporteze orice incident suspect.

Aeroportul Gatwick a fost redeschis vineri dimineaţă după ce zeci de zboruri fuseseră anulate sau întârziate, afectând peste 100.000 de pasageri. Pista a fost însă închisă din nou vineri pentru puţină vreme, după ce a fost confirmată din nou apariţia unei drone în zona de siguranţă.

Un oficial al aeroportului a precizat că au fost luate măsuri de siguranţă cu caracter militar, care permit redeschiderea traficului.

Potrivit BBC, şi sâmbătă dimineaţa au existat o serie de zboruri programate să aterizeze la Gatwick care au fost anulate.

Gatwick este al doilea cel mai aglomerat aeroport britanic, după Heathrow, şi al optulea cel mai mare aeroport din Europa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: