UPDATE Două avioane Eurofighter s-au ciocnit în Germania. Unul dintre piloţi a murit

UPDATE Două avioane
Eurofighter s-au ciocnit în Germania. Unul dintre piloţi a murit

FOTO Arhiva

Două avioane militare Eurofighter s-au ciocnit în landul Mecklenburg-Pomerania Inferioară, din nord-estul Germaniei, luni, potrivit Forţelor aeriene germane, citate de Deutsche Welle.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE În urma ciocnirii dintre cele două avioane Eurofighter, din apropiere de baza militară Laagem, din estul statului Mecklenburg-Pomerania Inferioară, un pilot a decedat, a declarat poliţia pentru un post local de televiziune. Al doilea pilot a fost găsit în viaţă, agăţat de un copac, la puţin timp după accident, potrivit Reuters.
 
„Împreună cu un al treilea Eurofighter, zburau într-o misiune aeriană.  Pilotul celui de-al treilea Eurofighter a observat coliziunea şi a raportat că două paraşute au coborât spre sol“,  transmis un reprezentant al Forţelor aeriene germane.
 
Momentan nu există alte detalii legate de circumstanţele incidentului. 
 

Autorităţile au transmis că ambii piloţi au reuşit să se catapulteze chiar înainte ca accidentul să aibă loc. 

Potrivit postului radio local Ostseewelle, aeronavele s-au ciocnit cu puţin timp înainte ora locală 14:00, în apropiere de Lacul Muritz, la aproximativ 120 de kilometri nord de Berlin. 
 
Poliţia din Neubrandenburg a transmis că unul dintre piloţi a fost găsit în viaţă, într-o pădure, în timp ce căutarea pentru cel de-al doilea continuă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: