Doliu în familia regală daneză. A murit prinţul consort Henrik al Danemarcei

Doliu în familia regală daneză. A murit prinţul consort Henrik al Danemarcei

Prinţul Henrik

Prinţul Henrik, soţul de origine franceză al reginei Margrethe a II-a a Danemarcei, a murit marţi noaptea, în somn, la vârsta de 83 de ani, a anunţat casa regală daneză, citat[ de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
"Alteţa Sa Regala Prinţul Henrik a murit marti, 13 februarie, la ora 23:18, la Castelul Fredensborg￯, reşedinţa regală situată la 40 de kilometri nord de capitala daneză, avându-i alături pe soţia sa şi cei doi fii ai lor“, a anunţat palatul regal.
 
Prinţul suferea de o afecţiune pulmonară, pentru care a fost tratat din ianuarie la Rigshospitalet (spitalul regatului) din Copenhaga, de unde a fost externat când starea i s-a înrăutăţit. 
 
Născut Henri Marie Jean Andre de Laborde de Monpezat în 11 iunie 1934 în localitatea Talence, în apropiere de Bordeaux (sud-vestul Frantei), contele s-a căsătorit în iunie 1967, cu moştenitoarea tronului danez Margrethe, încoronată în ianuarie 1972.
 
Casa Regală daneză nu a anunţat locul unde va fi înmormântat prinţul care anunţase public anul trecut că refuză să fie îngropat împreună cu soţia sa în Catedrala regală Roskilde, locul tradiţional de înmormantare a cuplurilor regale daneze. 
citeste totul despre: