Doi studenţi italieni, amendaţi cu câte 13 milioane de euro fiecare după un grătar

Doi studenţi
italieni, amendaţi cu câte 13 milioane de euro fiecare după un grătar

FOTO Twitter

Doi studenţi care au provocat un incendiu de pădure masiv în provincia italiană Como au fost amendaţi fiecare cu câte 13,5 milioane de euro, scrie BBC.

Bărbaţii, ambii în vârstă de 22 de ani, făceau un grătar la o casă ce aparţinea bunicilor unuia dintre ei, din apropierea unei păduri montane, atunci când focul a izbucnit, pe 30 decembrie, anul trecut.
 
Suma imensă a fost calculată de către autorităţile locale, bazându-se pe o formulă folosită pentru a determina amploarea daunelor din urma incendiului.
 
Unul dintre studenţi a declarat pentru presa italiană că ei sunt adevăratele victime, fiind făcuţi „ţapii ispăşitori“ pentru incendiu.

„Suntem ţapii ispăşitori ai unui incendiu care nu poate fi explicat“, a declarat unul dintre tineri pentru publicaţia La Stampa. „Noi suntem victimele adevărate ale poveştii“.
 
„Am alertat imediat pompierii şi ne-am aruncat noi înşine în flăcări pentru a încerca să le stingem,“ a adăugat bărbatul.
 
 
Însă procurorii au descoperit că sursa incendiului era pe proprietatea unde erau cei doi şi flăcările au pornit de la jarul folosit pentru grătar, în combinaţie cu umiditatea extrem de scăzută.
 
Incendiul a durat câteva zile, distrugând aproape 1.000 de hectare de pădure pe Muntele Berlinghera.
Amenda de 13.542.000 de euro a fost calculată de către autorităţile forestiere, bazându-se pe o formulă legală de calcul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: