Doi morţi şi opt dispăruţi în urma coliziunii a două nave în largul Greciei

Doi morţi şi opt dispăruţi în urma coliziunii a două nave în largul Greciei

FOTO Arhivă

Doi marinari sirieni au fost găsiţi morţi, iar alţi opt sunt căutaţi după coliziunea navei lor, Piri Reis, ce se deplasa sub pavilionul insulelor Cook, cu o alta, în largul coastelor de sud-vest ale peninsulei Peloponez, a anunţat luni Ministerul grec al Marinei Comerciale, citat de AFP.

Cinci vapoare care se aflau în zonă, două nave de patrulă, un avion şi un elicopter al pazei de coastă continuau în cursul dimineţii căutările în zonă, a precizat ministerul.

Cu un echipaj format din 17 marinari, toţi sirieni, Piri Reis, care transporta cereale către Ucraina, cu plecare din Algeria, s-a scufundat rapid cu puţin timp înainte de ora 06.00 (06.00 ora României), după ce a intrat în coliziune cu un alt cargo, Consouth, în circumstanţe nedeterminate.

Şapte membri ai echipajului, care au reuşit să se îndepărteze rapid de epavă, au fost recuperaţi nevătămaţi de către Consouth, care naviga sub pavilionul Antigua-Barbuda. Nava se deplasa fără încărcătură spre Malta, cu un echipaj format din 16 marinari, a precizat ministerul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările