Doi miniştri francezi, ameninţaţi cu moartea. Trei gloanţe au fost plasate în ultima scrisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, şi colegul său de la Buget, Gérald Darmanin, au primit scrisori de ameninţări cu moartea, ultima dintre ele conţinând trei gloanţe.

Bruno Le Maire şi Gérald Darmanin au depus plângeri pentru ameninţări cu moartea, iar Poliţia Franceză a deschis o anchetă în cazul lor.

Potrivit unui consilier al lui Bruno Le Maire, ministrul francez a primit trei scrisoare de ameninţări cu moartea în ultima lună.

Prima scrisoare, adresată la începutul lui august Jandarmeriei din Bayonne, ameninţa cu „pulverizarea“ casei de vacanţă a lui Bruno Le Maire. Casa a fost evacuată şi verificată, dar nu s-a găsit nimic suspect. A doua scrisoare a fost trimisă direct la reşedinţa lui Le Maire din Saint-Pee-sur-Nivelle, ameninţându-l direct.

Marţi, ministrul francez de Finanţe a primit o a treia scrisoare, care conţinea trei gloanţe. Două dintre gloanţe erau destinate lui Bruno Le Maire, iar unul lui Gérald Darmanin.

De data aceasta sunt de 9 milimetri. Dar când va veni vremea, vor fi de 11.43“, îi avertizează expeditorul.

Este pentru prima oară când Bruno Le Maire primeşte scrisori de acest tip, potrivit anturajului său.

Poliţia încearcă să afle cine a trimis scrisorile respective şi ce l-a motivat să facă acest lucru.

„Acceptăm dezbaterea democratică, ca oamenii să nu fie de acord cu politicile noastre, dar acest lucru merge prea departe“, a spus un consilier al lui Bruno Le Maire, citat de AFP.

Întrebat dacă securitatea miniştrilor a fost consolidată, el a precizat că fiecare dintre ei este supravegheat de un ofiţer de securitate, în conformitate cu protocolul standard din Franţa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite