Doi militari ruşi au pledat vinovaţi în cadrul celui de-al doilea proces cu privire la crime de război în Ucraina: „Sunt complet vinovat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO via News.ro
FOTO via News.ro

Doi militari ruşi au pledat vinovat în cadrul celui de-al doilea proces cu privire la crime de război în Ucraina, după ce au bombardat un oraş ucrainean, relatează Reuters. „Sunt complet vinovat de crimele de care sunt acuzat. Am tras în Ucraina din Rusia”, a recunoscut Alexander Bobikin, iar al doilea acuzat, Alexander Ivanov, a mărturisit că „se căieşte” şi a cerut o „reducere a pedepsei”.

La procesul de la tribunalul districtual Kotelevska din centrul Ucrainei, procurorii de stat au cerut ca Alexander Bobikin şi Alexander Ivanov să fie condamnaţi la 12 ani de închisoare pentru încălcarea legilor războiului.

Un avocat al apărării a cerut clemenţă, pe motiv că cei doi soldaţi au urmat ordinele şi se căiesc.

Bobikin şi Ivanov, care stăteau într-o cutie de sticlă armată, au recunoscut că fac parte dintr-o unitate de artilerie care a tras în ţinte din regiunea Harkov din Rusia. Obuzul a distrus o instituţie de învăţământ din oraşul Derhachi, au spus procurorii.

Obuzul a distrus o instituţie de învăţământ din oraşul Derhachi, au spus procurorii.

Militarii, unul dintre ei şofer de artilerie şi altul artilerist, au fost reţinuţi după ce au trecut graniţa şi au continuat bombardamentele, potrivit Procuraturii Generale ucrainene.

„Sunt complet vinovat de crimele de care sunt acuzat. Am tras în Ucraina din Rusia”, a recunoscut Bobikin instanţei.

Ivanov a cerut să nu i se acorde pedeapsa maximă de închisoare, declarând că se „căieşte” şi a cerut o „reducere a pedepsei”.

Procurorii de stat au cerut ca cei doi militari ruşi să fie condamnaţi la 12 ani de închisoare pentru încălcarea legilor războiului. Un avocat al apărării a cerut clemenţă, argumentând că cei doi militari au urmat ordinele date şi se căiesc.

Verdictul este aşteptat pe 31 mai.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite