Disputa turco-franceză: Britanicii cer NATO să apere libertatea de exprimare

Disputa turco-franceză: Britanicii
cer NATO să apere libertatea de exprimare

Dominic Raab, şeful diplomaţiei britanice FOTO EPA-EFE

Ministrul britanic de Externe Dominic Raab le-a cerut miercuri aliaţilor din NATO să fie solidari în apărarea libertăţii de exprimare - un reproş voalat la adresa Turciei, care a făcut apel la boicotarea produselor franceze, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut compatrioţilor săi să nu mai cumpere produse franceze şi a acuzat Parisul că are o agendă anti-musulmană. La fel ca alţi lideri din lumea musulmană, liderul de la Ankara este nemulţumit de reacţia Parisului faţă de uciderea profesorului Samuel Paty, decapitat de un tânăr islamist de origine cecenă fiindcă prezentase caricaturi cu profetul Mahomed într-o lecţie dedicată libertăţii de exprimare.

„Regatul Unit este solidar cu Franţa şi cu poporul francez după uciderea îngrozitoare a lui Samuel Paty”, a declarat Raab, subliniind că „terorismul nu poate şi nu trebuie să fie justificat niciodată”.

„Aliaţii din NATO şi comunitatea internaţională în general trebuie să fie solidari în ceea ce priveşte valorile fundamentale ale toleranţei şi libertăţii de exprimare; nu trebuie să le facem niciodată cadou teroriştilor disensiunile între noi”, a insistat şeful diplomaţiei britanice, potrivit agenţiei de presă Reuters, preluată de Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările