Dezvăluiri: Un serviciu secret din Rusia a recrutat o „cârtiţă” în Ministerul francez al Apărării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

O „cârtiţă” în slujba Rusiei a activat în cabinetul lui Jean-Yves Le Drian pe vremea când era ministru al Apărării (mai 2012 - mai 2017), a dezvăluit fostul director al serviciului francez de informaţii externe (DGSE), Bernard Bajolet, într-un documentar difuzat duminică seara pe postul France 5.

Întrebat despre informaţiile cu privirea la infiltrarea unui spion în serviciul Rusiei în biroul lui Jean-Yves Le Drian pe când era ministru al Apărării, Bernard Bajolet a afirmat în acest documentar consacrat preşedintelui rus Vladimir Putin: „Într-adevăr, când eram director general al serviciului de securitate externă, am informat în legătură cu acest fapt” executivul.

„În anii precedenţi spuneam «totul s-a terminat, după Războiul Rece, nu mai trebuie să ne pierdem timpul cu spioni care nu mai există, prioritatea o reprezintă cazurile de terorism», dar putem vedea că activităţile de spionaj nu au încetat în niciun fel şi că mijloacele pe care le folosesc ruşii, chinezii, dar şi alţii, americanii, nu au fost niciodată atât de importante”, a adăugat Bajolet, citat de AFP.

Informaţiile referitoare la „cârtiţa rusă” din Ministerul francez al Apărării a fost dezvăluită în 2017 de portalul Mediapart, potrivit căruia persoana recrutată acţiona în contul GRU, serviciul de spionaj al Statului Major al armatei ruse. Jean-Yves Le Drian a fost ministru al Apărării în timpul mandatului lui François Hollande la preşedinţia Franţei. În prezent, Le Drian este ministru de Externe.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite