„Dezastru” la bordul unui avion care se întorcea la Cardiff din insula grecească Zakynthos: pasagerii au fost anunţaţi să se autoizoleze la şase zile de la aterizare

„Dezastru” la bordul unui avion care se întorcea la Cardiff din insula grecească Zakynthos: pasagerii au fost anunţaţi să se autoizoleze la şase zile de la aterizare

Avion al companiei de zbor TUI FOTO captură You Tube

Cei 193 de pasageri şi echipajul unei curse Tui pe ruta Zakynthos-Cardiff vor trebui să se izoleze timp de 14 zile după ce mai mulţi călători au fost depistaţi pozitiv la coronavirus. Martorii spun că echipajul nu a impus purtarea măştii pe parcursul zborului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Călătorii zborului operat de Tui a povestit că avionul a fost plin de „covidioţi” care nu purtau mască şi un echipaj „inept căruia nu i-a păsat câtuşi de puţin” de regulile pe care trebuia să le impună. 
 
16 pasageri ai zborului care au plecat din insula grecească Zante cu destinaţia Cardiff pe 25 august au fost confirmaţi pozitiv până în prezent. Autorităţile sanitare galeze au declarat că şapte persoane din grupuri diferite sunt cel mai probabil sursa contaminărilor.
 
Stephanie Whitfield, o pasageră, a povestit că a decis să se autoizoleze împreună cu soţul ei înainte să afle de cazurile pozitive.
 
„Zborul a fost un dezastru organizatoric. Tipul de lângă mine a stat tot timpul cu masca sub bărbie. Iar echipajul nu doar că nu i-a atras atenţia, ci i-a mai oferit şi o băutură gratis pentru că a spus că se ştie cu un membru al echipajului”, a spus ea.
 
„Mai mulţi oameni şi-au dat jos măştile şi au făcut ture prin avion ca să vorbească cu alţii. Imediat ce am aterizat, oamenii şi-au dat jos măştile”.
 
Pe parcursul zborului de trei ore şi jumătate, doar o dată a auzit o însoţitoare de zbor îndemând un pasager să-şi pună masca.
 
Un alt călător a descris scene haotice pe aeroportul din Zante unde personalul a verificat permisele de zbor pe telefoanele pasagerilor.
 
„A fost ceva gen gratis pentru toţi la urcarea în avion. Oamenii şi-au schimbat locurile între ei”, a spus el care a precizat că a fost anunţat să se autoizoleze la cinci zile după zbor.
 
Un pasager identificat ca Lewis a declarat că echipajul a anunţat în repetate rânduri pasagerii să-şi pună măştile.
 
„Le-am spus că oamenii îşi dau jos măştile. Niciun membru al echipajului nu le-a atras atenţia. N-am mai văzut asta la niciun alt operator de zbor”.
 
El a mai povestit că oamenii au răspuns invitaţiei echipajului de a se muta într-o zonă amenajată din faţă dacă consideră că au simptome.
 
„Ar fi trebuit să ne spună să ne izolăm înainte să ne dăm jos din avion. Am aflat de la ştiri. În cinci zile am luat contact cu o grămadă de oameni”.
 
Compania de zbor Tui a transmis că măsurile de siguranţă prioritare şi s-a declarat îngrijorată de aceste acuzaţii.
 
„Echipajul e instruit la cele mai ridicate standarde. O anchetă a fost deschisă în condiţiile în care aceste îngrijorări nu au fost raportate în cursul zborului sau înaintea zilei de azi” (31 august -n.red).

În urma anchetei epidemiologice a autorităţilor din Ţara Galilor s-a descoperit că 11 dintre pasageri, adolescenţi de 18 şi 19 ani, au fost testaţi pozitiv săptămâna trecută. Cei mai mulţi sunt asimptomatici sau au simptome uşoare precum dureri de gât.

Unii dintre ei au mers la restaurante şi baruri după ce s-au întors din Grecia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările